تعیین قیمت برای یک پروژه در آموزش گام به گام متره بر آورد، ( ۳ ) گام ۹۶

با نام و یاد خدا و برای خدا.

پندار نیک + گفتار نیک + کردار نیک = زندگی نیک.

تعیین قیمت برای یک پروژه ( ۳ )؛

در مقالات قبلی در باره تعیین قیمت برای یک پروژه مطالبی مطرح گردید؛ از قبیل تهیّه آنالیز عملیّات اجرائی، با اینکه تا حدودی مطلب آنالیز مطرح گردید، با اینحال با توجّه به اهمیّت آن به طور مجدّد شرحی بر آنالیز مطرح می نمایم؛

تعریف آنالیز بها؛

منظور از آنالیز و آنالیز بها تعیین کردن اجزای اجرائی یک فعالیّت از قبیل مصالح به کار رفته در آن فعالیّت، همینطور افرادیکه در آن فعالیّت کار می کنند، ابزار و لوازم و ماشین آلاتی که در آن فعالیّت به کار گرفته می شوند و همینطور مقدار حمل مصالح می باشد.

به طور مثال وقتی می خواهیم برای یک متر مکعب آجر کاری آنالیز آن را تعیین کنیم؛ اوّل مصالح مورد نیاز آن را که عبارت از آجر، شن و ماسه، سیمان و آب می باشد برای یکمتر مکعب آجر کاری محاسبه می کنیم، وقتیکه مصالح مشخّص شد، نیرو های کاری انسانی آن را معیّن می کنیم؛ یعنی برای اجرای یکمتر مکعب آجر کاری چند ساعت بنّا و چند تا کارگر و هریک چند ساعت وقت صرف می کنند را محاسبه می کنیم،

تبصره ۱ – مقدار زمانیکه یک بنّا برای اجرای یک متر مکعب آجرکاری صرف می کند بر مبنای تجربه و آماری که از کارکرد بنا های مختلف گرفته می شود به دست می آید، که با بررسی آنالیز های تهیّه شده متعدد می شود مقدار آن را بدست آورد.

تبصره ۲ – در محاسبه مقدار آب برای آجرکاری، آب برای خیس کردن آجرها ( زنجاب کردن آجر ها ) و دوغاب ریزی نباید فراموش شود.

بعد از اینکه نیرو های کاری مشخّص گردید ماشین آلات مورد نیاز منظور می گردد، در آجر کاری در صورتیکه حجم آجر کاری زیاد باشد و ملات با دستگاه ملات ساز ساخته شود، زمان ساختن سی سانتیمتر مکعب ملات در نظر گرفته می شود، این مورد هم با توجّه به راندمان ماشین و اجاره بهای آن محاسبه می شود.

در مرحله بعدی لوازم مورد نیاز مطرح می باشد؛ از قبیل فرگون، زنبه، بیل و دسته بیل، شمشه، تراز، شاغول، ریسمان کار، کمچه و ماله، تیشه، بشگه خالی، شلنگ، گونیا، شابلون و لباس کار از قبیل کفش و کلاه ایمنی و لباس و احیاناً سایر موارد مورد نیازدر نظر گرفته می شود.

پس از اینکه مقدار موارد مطرح شده مشخّص گردید، بهای واحد هر کدام را اعم از مصالح و دستمزد و اجاره بهای ماشین آلات در مقابل آن نوشته و باضرب کردن به مقادیر آنها و جمع کردن آنها، بهای یک متر مکعب آجرکاری به دست می آید. در مورد سایر فعالیّت ها نیز عیناً همینطور عمل می گردد.

پس از اینکه بهای واحد تک تک فعّالیّت ها از طریق آنالیز بها تعیین شد، آن واحد بها ها را به مقدارحجم فعالیّت های پروژه که قبلاً از طریق متره بر آورد به دست آورده ایم ضرب کرده و با جمع کردن کل قیمت های به دست آمده قیمت اجرای پروژه بدون در نظر گرفتن هزینه های بالاسری و تجهیز کارگاه به دست می آید. سپس هزینه بالاسری و هزینه تجهیز کارگاه محاسبه می گردد. که در مقالات بعدی به شرح آنها می پردازیم.

خالق و خلقت و شگفتی های خلقت. ( 1 )
تعیین قیمت برای یک پروژه در آموزش گام به گام متره بر آورد، ( 4 ) گام 97
Facebooktwitterlinkedinmail

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *