- بانام و یاد خدا و برای خدا
- پندار نیک + گفتار نیک + کردار نیک = زندگی نیک
- مراحل شرکت در مناقصه توسّط پیمانکار؛
- خرید اسناد مناقصه
- مطالعه اسناد مناقصه و نقشههای پروژه.
- برآورد هزینه ریالی پروژه به قیمت روز و مقایسه آن با قیمت اسناد مناقصه و تعیین پورسانت اجرائی خود.
- تهیه نقشه تجهیز کارگاه شامل دفتر مدیر پروژه ور رئیس کارگاه. دفتر فنی پیمانکار- دفتر دستگاه نظارت مقیم- دفتر مدیر پروژه کارفرما- دفتر اکیپ نقشهبرداری بخصوص در پروژههای راهسازی و سدسازی- اداری کارگاه و امور چاپ- قسمت انبار کارگاه- حسابداری و امور مالی و قسمت مکانیکی کارگاه- سرویس بهداشتی عمومی و خصوصی و آبدارخانه و غذاخوری و در پروژههای راهسازی محل برقراری سنگ شکن و دستگاه سرند و کارخانه آسفالت و بچینک برای ساختن بتن و سایر تجهیزات مورد نیاز بر حسب نیاز پروژه مورد نظر از قبیل محل سکونت کارگران و پرسنل غیر بومی و غیره .
- تهیه وتنظیم روش اجرای پروژه .
- تهیه برنامه زمانبندی پروژه براساس روش اجرای پروژه.
- تهیه جدول نیروی انسانی پروژه در طول پروژه و برای هر روز در دوره پروژه یعنی مشخص کردن مقدار نفرات پروژه در هر روز پروژه.
- تهیه جدول ماشین آلات پروژه باتوجه به نیاز هر روز پروژه.
- تهیه جدول مصالح مورد نیاز پروژه برای هر روز پروژه.
- تهیه جدول ریالی مورد نیاز ماهانه پروژه.
- تهیه جدول چارت اجرائی پروژه(از قبیل مدیر پروژه رئیس کارگاه، معاون کارگاه، اکیپ نقشه برداری- اکیپ دفتر فنی- انبارداری- حسابداری- مکانیکی و سیستم ارتباطی آنها و تعداد مهندسین و تکنسینهای دفتر فنی و غیره.
اسناد مناقصه و طرز تنظیم و تکمیل اسناد مناقصه از طرف پیانکار و شرکت در مناقصه:
بعد از خرید اسناد مناقصه مطالعه دقیق و بررسی اسناد مناقصه و بخصوص نقشهها که فوقالعاده مهم میباشد به دلیل آینکه ممکن است اجرای نقشههای پروژه خیلی راحت و آسان بوده باشد و ممکن است نقشهها پیچیدگی خاصی داشته باشند که اجرا را با کندی مواجه کند لذا شناخت دقیق نقشه ها برای تعیین قیمت فوقالعاده مهم میباشد ضمناً اسناد مناقصه هم مهم بوده و آگاهی کامل از آنها در تعیین قیمت و تنظیم برنامه زمانبندی اهمیت به سزائی دارد بخصوص مطالعه شرایط خصوصی پیمان و آگاهی از امکاناتی که کارفرما در اختیار پیمانکار میگذارد مهم میباشد.
بعد از مطالعه نقشه ها و اسناد مناقصه فهرست بها منظیم به اسناد و حجم عملیات بایستی شناسائی و مطالعه شده و در درجه اول آیتمهای کلیدی بخصوص آنهائی که حجم زیادی دارند آنالیز گردیده و با قیمت روز محاسبه شود مثلاً در راهسازی اکثراً بیشترین حجم را عملیات خاکی یعنی خاکبرداری و خاکریزی و روسازی دارد و در ساحتمان اسکلت فلزی یا بتونی و آجرکاری و مشابه آنها بیشترین حجم ریالی پروژه را دارا میباشند. و بایستی در محاسبه قیمت تمام شده به روز آنها دقت بیشتری بکار برد.
اسناد مناقصه و قیمتگذاری آن
هم زمان با مطالعه نقشهها و برآورد قیمت روز اجرا در صورتی که نقشه تجهیز کارگاه ضمیمه اسناد مناقصه نباشد نقشه آن و نوع چیدمان ساختمانهای مورد نیاز طراحی شده وهزینه آن محاسبه میگردد در تهیه نقشه تجهیز کارگاه بایستی به حجم فیزیکی پروژه و زمان اجرای آن و همچنین شرح تجهیز کارگاه در فهرست بهای ضمیمه پروژه توجه کرده و به نسبت آنها هزینه تجهیز کارگاه را محاسبه نموده با هزینه منظور شده در اسناد مناقصه برای تجیزه کارگاه مقایسه میشود.
هم زمان با تنظیم قیمت و آنالیز بها و گرفتن قیمتهای مورد نیاز از بازار ضمانت نامههای مورد نیاز نیز تهیه میشود.
تهیه روش اجرای پروژه
توأم با تهیه قیمت تمام شده کار بایستی روش اجرای پروژه نیز تعریف شود. تعریف روش اجرای پروژه مستلزم مطالعه دقیق نقشهها و اسناد منضم به قرار داد (اسناد مناقصه) میباشد و با توجه به حجم و وسعت و نوع کار سعی میشود که پروژه را در ذهن خود انجام داده و بهترین روش را برای اجرای آن در نظر گرفت و برای اجرای پروژه در زمان تعیین شده را مد نظر قرار داده و تقسیم کار و تعداد نیروهای انسانی و ماشین آلات را تخمین زده و کار را از ابتدای شروع کار تا پایان آن تجسم نموده و نوع انجام کار را ترسیم کرده و براساس آن برنامه ریزی مینمائیم و روش اجرا را مینویسیم.
مثلاً اگر یک ساختمان معمولی را میخواهیم اجرا کنیم در این حالت میدانیم که اول باید از زمین نقشهبرداری نمائیم پس تخمینی میزنیم که نقشه برداری اززمین چه نیروهائی نیاز دارد و چه وسایلی را لازم دارد و کی شروع میکنیم و کی تمام میکنیم و این برنامه شامل برداشت نقشه زمین و پیاده کردن نقشه ساختمان میباشد و بعد از آن برداشت خاک نباتی زمین موجود میباشد و بعداً پیاده کردن نقشه جزئیات ساختمان وبعد پی کنی آن سپس پیسازی و به همین ترتیب تا آخر و هر کدام از فعالیتها را با تعیین نیروی انسانی و نیروی مکانیکی آن یادداشت میکنیم البته میدانیم تعداد نفرات و دستگاههای مورد نیاز تابع حجم کار و زمانی میباشد که توان انجام آن فعالیت در نظر گرفته میشود.
ناگفته نماند که تنظیم برنامه زمانبندی پروژه و تعیین نیروهای انسانی و ماشین آلات با روش اجرا تنظیم و تعیین میگردد و اگر روش اجرا را دقیق و درست تعریف کنیم میتوانیم یک برنامه زمانبندی اجرائی تنظیم کرده و جداول نیروهای انسانی در دوره پروژه و ماشین آلات ان را تنظیم نموده وطبق ان اجرا نمائیم.
3 comments for “مراحل برگزاری مناقصه؛شرکت در مناقصه توسط پیمانکار”