بطوریکه در بخش یک مطرح شد طرّاحی ساختمان در دید اوّل چندان مشکل به نظر نمی آید ولی وقتی به نوعی با آن در گیر می شویم تازه متوجّه می شویم که با چه پارامتر هایی مواجه هستیم که قسمتی از آنچه به نظر من رسیده در بخش یک مطرح کردم و اینک به دنباله آن می پردازم:
۷- انتخاب درست و هماهنگ ابعاد به خصوص ارتفاع داخلی ساختمان.
۸- توجّه به جریان و گردش انرژی، و اجتناب از ایجاد زاویه ۹۰ درجه در گوشه ها و کنج ها.
۹- در نظر گرفتن انعکاس امواج و به حداقل رسانیدن آن در صورت امکان با ایجاد سقف قوسی و انتخاب مصالح موج گیر و اجتناب از به کار بردن سنگ و سرامیک در فضاهای غیر بهداشتی از قبیل اطاق ها و سالن پذیرایی.
۱۰- در انتخاب مصالح، توجّه به دوام، زیبایی، کار بری و جنبه اقتصادی آن.
۱۱- در طرّاحی کلّی متریال مصرفی اعم از دوام، زیبایی و کاریری، مهمّ ترین مسئله جنبه اقتصادی است و توجّه زیادی می طلبد. بخصوص در طراحی سازه که با کوچک ترین سهل انگاری و یا وسواس بیش از حد ممکن است هزینه سنگین بیهوده ای به پروژه تحمیل نگردد. به طور مثال در جاییکه تیر آهن نمره ۱۲ جواب می دهد انتخاب تیر آهن نمره ۱۴ که هم وزن ساختمان را بالا می برد و هم هزینه آن را، تفاوت هر متر طول آن ۳/۲۰۰ کیلو گرم می باشد و با توجّه به مقدار زیاد، اصلاً توجیه پذیر نیست. همین طور در مورد میلگرد و سایر مصالح…
۱۲- در نظر گرفتن مقاومت از نظر وزن بارهای مرده و زنده، زلزله، باد و طوفان و ضربات وارده احتمالی.
۱۳- طرّاحی سیستم گرمایشی و سرمایشی با در نظر گرفتن آب و هوای منطقه. و توزیع صحیح گرما و سرما در محیط ها.
۱۴- طرّاحی سیستم تاسیسات مکانیکی (آب، فاضلاب،آبراه پشت بام، گرمایش و سرمایش).
۱۵- طرّاحی سیستم تاسیسات برقی ( روشنایی، برق رسانی به دستگاههای مختلف، آلارم، تلفن، آنتن) و نور پردازی صحیح به طوریکه نور در همه جا به اندازه باشد و در فضاهای عمومی که تمرکز خاصی لازم نیست حتّی الامکان غیر مستقیم باشد و ایجاد خیرگی نکند.
۱۶- طرّاحی و انتخاب رنگ ها که هارمونی ( هماهنگی ) لازم را با همدیگر داشته باشد و از نظر روانی خسته کننده نباشند(با توجّه به روانشناسی رنگ ها)
۱۷- هماهنگ نمودن طرح های معماری، سازه، تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی.
و خیلی موارد دیگر که اساتید محترم آگاه می باشند و در صورت نیاز تکمیل خواهند فرمودانشاءالله. پایان.