اداره کردن مسائل مالی و رفاهی و ایجاد نظم وترتیب، ایمنی وبهداشت، حراست، اداره انبار، و کلیّه مسائل مربوط به اداره دفاتر کارگاه، محیط تجهیز کارگاه، نگهبانی، کلیّه دریافت ها و پرداخت های مالی، از جمله پرداخت هزینه کلیّه خریدها و پرداخت حقوق کارکنان، تنظیم اسناد و بایگانی آنها و سایر مسائل اداری جزو وظایف معاونت مالی اداری می باشد. که بایستی با برنامه ریزی منظّم و انتخاب افراد متخصّص و کارآمد موارد فوق را مدیریّت نماید .
امور اداری
- اداره دفاتر کارگاه ازقبیل دفاتر مدیریّت پروژه، دفتر نظارت، دفتر نماینده کارفرما درمحلّ تجهیز کارگاه و تأمین نیازهای آنها از لحاظ لوازم کاری و نوشتاری و تامین بهداشت محیط (تمیز و مرتّب نگاه داشتن محیط کار)
- بررسی و اداره کردن محیط تجهیز کارگاه و رفع نیازهای آنها از قبیل تعمیرات ساختمانی و ترمیم خرابی ها و رفع نیازمندیهای تجهیز کارگاه و رسیدگی مستمر به بهداشت سرویس های بهداشتی وتهیّه منظّم لوازم بهداشتی مصرفی از قبیل شوینده ها و دستمال کاغذی و غیره.
- مدیریّت وبرنامه ریزی سیستم تغذیه کارکنان (صبحانه ، ناهار ، شام ) وآماده نگه داشتن آشپزخانه و سالن غذاخوری به صورت منظّم وبهداشتی و برنامه ریزی برای تهیّه غذا و نوع سرو آن باهمکاری معاونت پشتیبانی( تدارکات ).
- تأمین آبدارخانه دفتر کارگاه به نحو رضایت بخش.
(توضیح اینکه دررابطه با تغذیه کارکنان در مقاله وظایف معاونت پشتیبانی مفصّل تر بحث خواهد شد) - آگاهی کامل از وضع کارگاه ورسیدگی مداوم به آن.
امور مالی
کلیّه مسائل مالی پروژه از قبیل دریافت ها و پرداخت ها و تنظیم اسناد مربوطه وبایگانی آنها جزو وظایف امور مالی می باشد ازقبیل:
- – محاسبه و تنظیم لیست حقوقی کارکنان و پرداخت به موقع آنها .
- – تنظیم لیست بیمه کارکنان و ارسال و پرداخت به موقع آن به شرکت بیمه و پرداخت سایر بیمه های متعلقه به پروژه درموقع خودش .
- – پرداخت هزینه کلیّه خریدهای موردنیاز پروژه .
- گرفتن صورت کارکرد پیمانکاران دست دوّم و پرداخت به موقع آنها .
- – پی گیری و دریافت پول صورت وضعیّت ها وبه طور کلّی تأمین پول مورد نیاز کارگاه . باتوجّه به اینکه امروزه اکثریّت این دریافت ها و پرداخت ها از طریق کامپیوتر انجام می گیرد و تا حدود زیادی کارسبکتر شده است با این وجود همین عملیّات کامپیوتری هم بایستی به موقع وبه طور منظّم انجام پذیرد
ایمنی وبهداشت
- تأمین نیازمندی های ایمنی وبهداشت بر اساس آئین نامه های مربوطه از قبیل :
کلاه ایمنی، کمربند های ایمنی، دستکش کار، کفش و لباس کار، شوینده ها از قبیل صابون، مایع ظرفشوئی، و مایع دست شوئی، پودر لباس شوئی وماشین لباس شوئی وغیره (بخصوص درپروژه های برون شهری ) . - مدیریّت سیستم بهداشتی و ایمنی و تأمین نیازمندی های آن بر اساس آئین نامه مربوطه.
- داشتن سیستم درمان از قبیل جعبه کمک های اولیّه اورژانسی با داروهای ضروری اولیّه (با توجه به تاریخ مصرف). داشتن آمبولانس با نیازمندی های پزشکی و حضور پزشک درپروژه بطور دائم ومعاینه مداوم کارکنان توسّط پزشک.(بسته به وسعت و محل پروژه و فاصله ازتجهیزات پزشکی محلی)
- جلوگیری از شیوع بیماری در پروژه با توجّه به حفظ بهداشت محیط و تغذیه صحیح وکامل وتأمین نیازهای غذائی کارکنان .
- تهیّه تابلوهای برق ایمن و پوشیده برای برق موقّت کارگاه . به عنوان مثال دربعضی از پروژه ها مشاهده می شود که تابلوی برق یک صفحه چوبی نامطمئن است با چند عدد کلید و پریز که به صورت نامرتّب و با سیم کشی های غیر اصولی نصب شده است. و اکثر سیم ها وکابل ها سر باز بوده و در هوای آزاد قرار دارند، که این وضع کاملاً اشتباه بوده وخطرات زیادی دارد.
- کابل کشی های مرتّب و منظّم بدون لخت بودن هیچ نقطه ای ازآن ها. همراه با اتصّالات صحیح، و پوشاندن کابل های زمینی.
- درپروژه های ساختمانی توجّه کامل به استحکام داربست ها و زیرپائی و جان پناه های مطمئن.
- بستن کمربند ایمنی درزمان کار در ارتفاع.
- و سایر مسائل ایمنی.
(خوشبختانه امروزه مسئله ایمنی وبهداشت خیلی جدّی گرفته میشودو اکثراً به طور جدّی کنترل می شود ).