آموزش گام به گام متره برآورد – گام دوّم؛ طرز نوشتن اعداد و حروف.

با نام و یاد خدا و برای خدا.

پندار نیک + گفتار نیک + کردار نیک = زندگی نیک.

طرز نوشتن اعداد و حروف:

باتوجّه به این که قرار شد فعلاً نوشتن متره را با دست انجام دهیم- البته بعداً میتوانیم ازکامپیوتر به نحو بهتری استفاده نمائیم-  بایستی خط خوب و خوانائی داشته باشیم. و کلمات و اعداد را درست و خوانا بنویسیم. بخصوص اعداد فارسی و اعداد لاتین را. با این روش از بروز اشتباهات بعدی جلوگیری میکنیم.

اساساً خط وسیله ارتباطی بین مردم است و حسّی که از خواندن خط یک نفر به آدم دست می دهد هرگز از نوشته ماشینی (تایپ) احساس و منتقل نمی شود. شاید به دلیل این باشد که انرژی نویسنده در خطش منعکس شده و خواننده آن را حسّ میکند مانند یک تابلو نقّاشی اصل که هر وقت به آن تابلو نگاه میکنیم تا حدود زیادی نقّاش آن تابلو را حسّ می کنیم ، خط هم تقریباً همان حالت را دارد.

بنا براین بهتر است که درست و زیبا نوشتن را یاد بگیریم، قبل از این که کامپیوتر این پدیده را کاملاً از ما بگیرد سعی کنیم بیشتر با دست بنویسیم تا با ماشین. برای درست نوشتن چند قاعده ساده است که اگر آن قواعد را مراعات کنیم خط ما خوانا خواهد شد.

  1. وقتی کلمه ای را می نویسیم باید سعی کنیم قلم یا مدادی که با آن مینویسیم کاملاً در اختیارمان باشد. یعنی دست با اراده خود و بدون آگاهی ما حرکت نکند. وقتی کلمه ای را می نویسیم هر جای کلمه که اراده کردیم بایستی بتوانیم همانجا کلمه را قطع کنیم. مثلاً داریم کلمه (همیشه) را مینویسیم، وقتی حروف(ه) و (میم) را نوشتیم اگر نخواهیم بقیّه را ادامه دهیم به راحتی این کار را انجام دهیم. به مفهوم دیگر هرجا که اراده کردیم بتوانیم نوشتن را متوقّف کنیم. یعنی در مجموع حواسّمان کاملاً به نوشته خودمان باشد. ضمناً بایستی دقّت شود که قلم یا مداد را در انتهای کلمه رها نکنیم. یعنی آخر کلمه را پرت نکنیم. به عبارت دیگر قلم را در آخر کلمه از روی کاغذ آگاهانه برداریم.
  2. در نوشتن کلمات بایستی اصول نوشتن را مراعات کرد. حروف قائم کاملاً به صورت قائم نوشته شود و حروف افقی نیز کاملاً افقی و به صورت مستقیم باشد. حروف قوسی شکل هم به صورت خودشان و بدون انحراف نوشته شوند. ضمناً مسیر حرکت دست نیز بایستی صحیح باشد. و حروف را به صورت معکوس ننویسیم. یعنی وقتی کلمه آب را می نویسیم، ( الف) را ازبالا به پائین و به صورت کاملاً قائم و (ب) را به صورت کاملاً افقی و از راست به چپ بنویسیم. برای اینکه دستمان به درست نوشتن عادت کند بهتر است علائمی را که در زیر نشان داده می شود. زیاد تمرین نمائیم تا دستمان به درست حرکت کردن عادت کند.
  3. نوشتن اعداد فارسی و لاتین نیز مطابق با روش های بالا است. ( اشکال مذکور جهت تمرین در زیرصفحه و طرز نوشتن حروف در بالاتر نشان داده شده است.):

انواع خطّ ها وعلائم مورد استفاده درنقشه های عمران
آموزش گام به گام متره برآورد. گام سوّم؛ ترسیم نقشه یک ساختمان مسکونی ساده.
Facebooktwitterlinkedinmail

  1 comment for “آموزش گام به گام متره برآورد – گام دوّم؛ طرز نوشتن اعداد و حروف.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *